Sibiu Jazz Festival 2023

Sept. 23 2023

7:00 pm

Sala Thalia, Sibiu

Alex Tomaselli

Alex Tomaselli este vocalist, chitarist, basist si compozitor.

Cu trupa de blues-rock Black Cat, a realizat primul album de blues live din Romania: ”Live in Laptaria Enache”.

Are in palmares si albumul „Let The Good Times Roll” inregistrat cu Big Band-ul Radio Romania, alaturi de Sorin Chifiriuc, Hanno Hoefer, Berti Barbera, Eugen Caminschi si Gelu Ionescu, cu participarea lui Florin Ochescu.

Unul dintre concertele sale cu Big Band-ul Radio a fost in deschidere la Richard Galliano.

In cadrul proiectului „Alex Tomaselli Supergroup”, a invitat, de-a lungul anilor, muzicieni de elita din Romania din genurile blues, rock si jazz pentru a evolua in festivaluri si concerte de club memorabile.

A fost primul chitarist si basist roman de muzica afro cooptat in trupe de africani si unul dintre primii de reggae, in formule cu muzicieni afro-jamaicani.

A participat la montari teatrale si a scris muzica pentru piese de teatru.

Dintre acestea, „Fat Girls Always Win” a luat Marele Trofeu la Festivalul Tanarului Actor de la Mangalia.

A facut parte din grupul de muzica preclasica “Nomen Est Omen”, cu care a realizat albumul „Three Of A Perfect Pair”, concertand in toate festivalurile de gen.

A colaborat cu numerosi muzicieni din tara si strainatate, cum ar fi Maria Raducanu, Marius Vernescu, Raul Kusak, Julie Mayaya, Johnny King, Mila Santana, Kiba Dachi, Catalin Milea, Sebastian Burneci.

A acompaniat live in emisiuni TV personalitati precum Aura Urziceanu, Demis Roussos sau Boney M. A sustinut concerte in 16 tari din UE si din afara ei. In 2016 are ideea unui festival de blues la Brezoi, devenit ulterior Open Air Blues Festival, unde participa in 2019 cu formula “Tomaselli All Stars”.