Sibiu Jazz Festival 2023

Sept. 19 2023

7:00 pm

Sala Thalia, Sibiu

The Mediterranean Mystery Tour

Experimenteaza „The Mediterranean Mystery Tour” la Sibiu Jazz Festival 2023 cu Mattan Klein si Niccolò Faraci.
Porneste intr-o calatorie muzicala ce pluteste intr-o feerica fuziune de sunete.

Acest nou cvartet, reprezentat de muzicieni cunoscuti din intreaga lume. muzicieni din
Israel si Italia este portretul dorintei universale de libertate si progres, gratie limbajului jazz-ului.

Coeziunea intre culturi, evitarea distantelor si tintirea spre un maine mai bun, pornind de la muzica pe care o impartasesc cu publicul, este misiunea de viata a “The Mediterranean Mystery Tour “.

Mattan Klein si Niccolò Faraci, revigorandu-si prietenia, acum lucreaza impreuna cu mari muzicieni din Israel si Italia, isi exprima recunostinta fata de privilegiul de a fi artisti, prezentand o incitanta panza de sunete, compozitii originale si jazz clasic provenind din mostenirea latina si funk a anilor 70.

“The Mediterranean Mystery Tour ” dezvaluie publicului mostenirea pretioasa a doua tari, unde traditiile se impletesc in convivialitate progresiva cu inovatia.

Mattan Klein

Flaut, compozitie

Mattan Klein s-a nascut si a crescut in Ierusalim. A studiat la Academia Rubin din Ierusalim si a absolvit cu distinctie Berklee College of Music din Boston. Mattan a cantat pe scene precum Carnegie Hall din New York, Kennedy Center din Washington, NJPAC si multe altele. A fost inregistrat pentru SONY in proiectele de esantionare Artist Integrated intitulate Sony Native instruments. Este, de asemenea, un artist de inregistrare pentru Orange Tree Sampling Corporation. A cantat la London Jazz Festival, Philadelphia International Jazz Phest, Chicago Israeli Jazz Festival, conferintele Jazz Education Network din New Orleans in 2017 si 2020, Albania Jazz Festival 2019, Tel Aviv Jazz Festival de mai multe ori si la Festivalul Israel din Ierusalim, colaborand cu virtuozi internationali precum Nicola Stilo, Mirko Signorile si Rodrigo Ursaia. Cvartetul sau a fost prezentat la Red Sea Jazz Festival in noiembrie 2021 si la Klaipeda Lithuania Jazz Festival 2022-2023 si la Nisville Jazz Festival din Serbia in 2022. Este Director Artistic al Festivalului International de Flaut din Tel Aviv.

Niccolò Faraci

Chitara electrica, compozitie

Niccolò Faraci, basist si lider al proiectului italian de avangarda Motel Kaiju, a inceput sa promoveze misiunea sa de a stabili punti intre culturi si oameni din 2008, anul primei turnee si al primului album inregistrat in China, pentru Ambasada Italiana din Beijing. Lista proiectelor remarcabile acopera Europa, Orientul Mijlociu si Asia, incepand cu o colaborare indelungata cu muzicieni chinezi intre 2008 si 2019, oportunitatea de a lucra in Iordania cu Trio/Quartet de Jazz si Motel Kaiju, incepand din 2015. A participat la festivaluri de jazz internationale precum Nisville (Serbia), Kuala Lumpur Jazz Festival (Malaysia), Odessa Jazz Festival, Vynnitsa si Leopolis Jazz Festival (Ucraina), Montreux Jazz (Elvetia), Jazz Goes to Town (Cehia), Athens Technopolis Jazz Festival (Grecia), Chisinau Etnojazz (Moldova), Amman Jazz Festival (Iordania), Henquin Jazz Week (China), Saulkrasti Jazz (Letonia), Klaipedos Jazz Festival (Lituania), Sibiu Jazz Festival (Romania), Tbilisi Jazz Festival (Georgia), precum si rolul de profesor si membru al juriului in diverse concursuri si cursuri de maiestrie.

Luca Gusella

Rhodes, Digital Mallet, Vibes

A absolvit cu o diploma in instrumente de percutie Conservatorul G. Verdi din Milano in 1986, sub indrumarea lui Franco Campioni. A studiat oboe, pian si tobe cu E. Lucchini, marimba cu F. Lattanzi, compozitie si chitara electrica. A colaborat cu C. Boccadoro, L. Einaudi, A. Ballista (turneu in America de Sud), A. Lucchesini, P. De Maria, M. Brunello si G. Coscia, E. Finardi. A cantat in orchestrele lui Ray Charles, Barry White, Giorgio Gaslini, Franco Battiato si Milva in turneele lor in Italia.

Uria Mader
Tobe

Uria Mader este un tanar baterist israelian extrem de versatil si confortabil in genurile de jazz si rock, si a cantat pe cele mai mari scene si festivaluri din Israel, precum Festivalul de Muzica IndyNegev (cel mai mare festival de muzica din Israel) si Festivalul Red Sea Guitar.