Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Paolo Profeti and ArtHitElectronic Sibiujazz Festival 2020

Paolo Profeti and ArtHitElectronic Sibiu Jazz Festival 2020

Paolo Profeti a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi cu nota maximă şi Accademia Internazionale della Musica din Milano şi a participat la un masterclass al CMDL (Centre des Musiques Didier Lockwood) din Dammarie-Lès-Lys (Paris, France).

A studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis – fenomenal altist post-bop, Rosario Giuliani – unul din saxofoniștii italieni cei mai apreciați la nivel mondial, Billy Harper – exponent marcant al erei post-coltrane-iene şi Mauro Negri – unul din iluștrii primi alto ai Vienna Art Orchestra.

A cântat mai mulţi ani în Civica Jazz Band sub bagheta lui Enrico Intra. A colaborat de asemenea cu Time Percussion, un proiect al lui Tony Arco, şi cu Contemporary Ensemble dirijat de Giovanni Falzone. Împreună cu cvintetul To Book A Rest al Camillei Battaglia, a ajuns în finala Barga Jazz Competition 2012. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia.

Împreună cu formația sa, Paolo Profeti European Collective, are la activ două albume: „Glide” (UR Records, 2019) și „Waiting for Bucharest” (Fiver House Records, 2015) și a
participat la numeroase festivaluri naționale, printre care TM Jazz Festival, Green Hours Jazz Festival, Transilvania Jazz Festival, TIFF Festival, la care se adaugă turneele în Italia, Turcia, Germania, Norvegia și Finlanda.

Bine inserat în scena românească de jazz, Paolo este membru al Bucharest Jazz Orchestra (“BJO”), condusă de trompetistul Sebastian Burneci, cu care a participat, printre altele, la Bucharest Jazz Festival 2014. BJO a lansat în 2015 albumul “Povesti din Bucuresti” (Fiver House Records).

Paolo colaborează de asemenea cu Big Band Radio, condusă de Ionel Tudor, împreună cu care a participat la înregistrarea albumului “Live!” (Editura Casa Radio, 2016), având-o ca solistă pe Luiza Zan. Nu în ultimul rând, se regăseşte ca sideman, pe albumul “On the Road” (Soft Records, 2016) al trupei Jazzybirds precum și împreună cu trupa Kosmic Blues în albumul omonim (VRTW, 2018).

A colaborat și colaborează în mod constant cu muzicieni de calibrul lui Răzvan Cojanu, George Natsis, Iulian Nicolau, Ciprian Pop, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Nicolas Simion, Cristian Soleanu, Albert Tajti, Mircea Tiberian și alții. Este unul din membrii fondatori al trupei Nopame.

Paolo Profeti – saxofon
Ovidiu Antonescu – electronic

Detalii Eveniment

August 21, 2020

7:00 pm

Piata Mare, Sibiu

Follow Me:

JAzZ a second

0