Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Omri Mor Trio

Omri Mor este pianist și compozitor. Abilitatea sa muzicală variază de la clasic și jazz la muzica arabo-andaluziană. Începând de astăzi, el face turnee frecvent cu trio-ul bassistului Avishai Cohen și a lansat recent albumul său de debut „Este vorba despre timp!” (Naiv-crede, 2018).

Născut în Israel în 1983, Omri a început să cânte la 7 ani, alegând melodii pentru pian care îi plăceau. A avut primele sale lecții de pian la 11 ani. Inițial, studiile sale s-au bazat în principal pe învățarea dupâ ureche, chiar și piese la complexe precum sonatele lui Beethoven.

În jurul vârstei de 14 ani, Omri a cunoscut trei dintre influențele sale muzicale majore. A început studierea muzicii clasice sub îndrumarea prof. Benjamin Oren. Aproape simultan, a intrat în clasa saxofonistului de Jazz și a educatorului Arnie Lawrence. În decurs de un an, Lawrence l-a invitat pe Omri să se alăture unui concert săptămânal la o cafenea locală. În timp ce Omri și-a continuat educația clasică și jazzistică, a cunoscut-o pe cântăreața și multi-instrumentistul marocan Nino Bitton, un maestru al stilurilor arabo-andaluziene și algeriene Chaâbi, printre altele. Omri avea să viziteze Nino zilnic pentru lecții care se puteau întinde de la amiaza târzie până la primele ore ale dimineții; prieteni și muzicieni amatori vor intra și ieși tot timpul. Imediat ce a acoperit suficient repertoriu, Omri s-a alăturat trupei lui Nino, cântând și înregistrând alături de el.

De atunci, Mor a continuat să cânte și să înregistreze în aceste diferite genuri muzicale: este membru al trio-ului Bassist Avishai Cohen, cu care face turnee pe scară largă; un pianist din trupa bateristului Karim Ziad și Orchestra Chaâbi algeriană El Gusto. A cântat ca solist cu marea orchestră arabo-andaluziană din Israel și ca pianist clasic cu mai multe orchestre simfonice. Colaborările sale muzicale din anii trecuți includ spectacole cu pianistul originar algerian Maurice El Medioni, maeștrii marocani Gnawa Hamid el Kasri, Abdelkebir Merchane și regretatul Mahmoud Guinea. De asemenea, a colaborat cu rabinul Paytan Haim Louk și cu artiști rock israelieni precum Berry Sakharof, Micha Shitrit, Shlomo Gronich, Shlomo Bar, Rami Kleinstein și mulți alții.

Albumul de debut al lui Omri Mor, „A venit timpul!”, Vine într-un punct în care limbajul său muzical unic este la apogeu. Compozițiile sale sufletești sunt emblematice pentru influențele sale muzicale diverse și prezintă abilitățile sale virtuoase de pianist. Alături de el pe album sunt câteva dintre figurile muzicale de top din scena muzicală de astăzi: basistul Avishai Cohen, bateristul Karim Ziad, basistul Michel Alibo, bateristul Donald Kontomanou și Maâlem Abdelkébir Merchane.

Detalii Eveniment

May 22, 2020

7:00 pm

Piata Mare, Sibiu

Follow Me:

JAzZ a second

0