Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Maria Joao and Mario Laginha Quintet

Cântăreața Maria Joao și pianistul Mario Laginha cântă împreună, în mod regulat, în ultimii 15 ani. În acest timp au construit un proiect muzical cu o deosebită implicare și capacitate de descoperire, marcând profund calitatea muzicii portugheze. Deși colaborează în înregistrări și concerte încă de dinainte de 1993, în acest an au înregistrat „Dancas”, care a demarat începutul unui parteneriat ce durează până astăzi, cu o duzină de discuri și sute de concerte în Portugalia și în întreaga lume.

În mod clar influențată de jazz Joao, și arta lui Mario încorporează influențe din alte universuri muzicale (muzică populară portugheză, braziliană, africană, clasică, printre multe altele). Muzica pe care o cântă este setată de un amestec de disciplină formală, creativitate, intuiție, complicitate și competență tehnică.

Duoul a colaborat cu numeroase nume de scenă jazzistică portugheză și internațională și urmează să lanseze o nouă lucrare, intitulată „Ciocolată”, lansată în Portugalia pe 3 noiembrie lansarea internațională fiind prevăzută pentru primul trimestru 2009.

Cu această „Ciocolată”, cântărețul și pianistul omagiază una dintre cele mai puternice influențe ale lor: Jazzul. Noul CD conține teme originale, versuri de Maria Joao, cântece de Mario Laginha și, de asemenea, standarde adaptate limbajului și stilului muzical unic al acestei perechi. Aceasta este o lucrare „Jazzy” presupusă, modelând un fel de revenire la originile ambilor muzicieni.

Cei doi muzicieni au înregistrat această „Ciocolată” în studio cu Julian Arguelles (saxofon tenori și soprani), Bernardo Moreira (contrabas), precum și Helge Norbakken și Alexandre Frazao la tobe și percuție.

Acest proiect poate fi prezentat în Duo, cu Maria și Mario, sau în Quintet împreună cu Julian Arguelles la saxofon tenori și soprană, Bernardo Moreira la contrabas și Alexandre Frazao la tobe.

 

Detalii Eveniment

May 23, 2020

9:00 pm

Piata Mare, Sibiu

Follow Me:

JAzZ a second

0