Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Hot Club de Cluj SibiuJazz Festival 2020

Hot Club de Cluj

Hot Club de Cluj a fost formată în ianuarie 2011, la Cluj-Napoca, de trei tineri, toţi absolvenţi ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” şi ai Liceului de Muzică “S.Toduţă”.

Doi dintre aceştia, Cornel Bucşa (vioară), Marian Bălan (chitară) sunt bistriţeni, iar Iancu Pop (contrabas) este clujean.

In 2013 Alexandru Hatfaludi (acordion), originar tot din Bistriţa, se alătură grupului, iar  în 2014, dupa plecarea lui Cornel Bucşa la Bucureşti pentru a obţine Diploma de Masterat in Jazz, Puzstai Aladar Renato (vioară) devine membru permanent in Hot Club de Cluj dar o colaborare stransă rămane între toţi
muzicienii.

Formaţia abordează stilul de jazz manouche sau gypsy jazz, gen foarte popular în anii ’30 – ’40, consacrat de artiştilor francezi Django Reinhardt si Stephane Grappelli. Reinhardt a fost cea mai mare personalitate a jazzului european dinainte de al doilea război mondial sau poate chiar din toate timpurile.

Acesta a influenţat numeroşi chitarişti din lumea întreagă precum Andrès Segovia, Mark Knopfler sau Jimi Hendrix, care a denumit al doilea grup al său, Band of Gypsies în memoria marelui muzician.

Numele Hot Club de Cluj a fost ales ca tribut şi pentru a aminti de Hot Club de France, formaţia lui Django Reinhardt.

Până în prezent, formaţia a participat la evenimente şi festivaluri precum Jazz Day, Napoca Fest, Seri de Vară Clujene , Zilele Clujului , Săptămâna Studentească, Jazz in The Park şi au organizat un recital la Academia de Muzica Gh. Dima din Cluj – Napoca (Hot club de Cluj and Friends).

Palmaresul Hot Club de Cluj cuprine:

– Premiul Debutantilor in Jazz – Festivalul Cluj Napocensis (2014)

– Premiul I Concusrul Jazz in the Park Festival (2015)

– Trofeul Sibiu Jazz Festival (2015)

Cornel Bucsa – vioara
Pusztai Renato Aladar – Vioara
Alex Hatfa – Acordeon
Marian Balan – Chitara
Iancu Pop – Contrabas

Detalii Eveniment

August 22, 2020

8:00 pm

Piata Mare, Sibiu

Follow Me:

JAzZ a second

0