Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Childo Tomas

Basistul din Mozambic Childo Tomas a lucrează de mult timp la cercetarea muzicii tradiționale și populare din diferite colțuri ale Africii și în special în Mozambic.

Această cunoștință și experiență, împreună cu virtuozitatea sa la bass, au fost și sunt în continuare împărtășite de muzicieni precum Pee Wee Ellis Omar Sosa, Mark Gilmore, Julio Barreto, Dafer Jousef, Jack Moralembau, Miguel “Anga” Diaz, Salif Keita, John Santos David Gilmore sau formațiuni precum NDR Big Band din Germania.

Pe lângă bassul electric ca instrument principal, Childo cântă și pe M’bira, Xivocovoco, Xigovia și folosește vocea sa în diferite limbi ca pe un alt instrument muzical. Kenny Garrett, John Coltrane, Miles Davis, John Scofield și, bineînțeles, Jaco Pastorius au fost influențele și inspirația muzicală pentru Childo Tomas, cu excepția celor care i-au fost adevărați maeștri în Mozambic: Hortencio Langa, Arao Litsure și Xidiminguana, pentru că mai sus toate, Childo a pretins întotdeauna africanitatea în muzica sa.

Childo Tomas prezintă acum primul și așteptatul său album, Moçambique Ni N’Tumbuluku (Mozambic cu tradiția), o fuziune perfectă și autentică a muzicii tradiționale din Mozambic și Africa, europene și americane, cu toate nuanțele și stilurile pe care le implică acest amestec.

Detalii Eveniment

May 24, 2020

7:00 pm

Piata Mare, Sibiu

Follow Me:

JAzZ a second

0