Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Title image
Sibiu Jazz Festival/Marcin Pater Trio

Marcin Pater Trio

Details

Time: May 17, 2019 5:00PM
Location: Piata Mare, Sibiu
Event Type: Sibiu Jazz 2019
Organized By: Sibiu Jazz Festival

About Tour

Trupa este un trio format din trei prieteni, toți absolvenți ai Facultății de Jazz și Muzică Populară din cadrul Academiei de Muzică Karol Szymanowski din Katowice, Polonia. Inițiativa înființării trupei a aparținut vibrafonistului Marcin Pater.

Majoritatea pieselor sunt compuse de liderul trupei și se încadrează în mare parte în genul de jazz cel mai cunoscut și apreciat de public. Sunt melodii ușoare și ritmate, susținute în principal de vibrafon, instrumentul la care cântă liderul trupei. Vibrafonul aduce un sound original, care conferă unicitate trupei.

În anul 2008, Marcin Pater Trio a câștigat marele premiu la Concursul de jazz pentru juniori organizat în Cracovia, Polonia. De asemenea, a câștigat atât premiul întâi, cât și premiul pentru cea mai bună compoziție pentru piesa „Take Down” la Concursul de jazz de la Sibiu. Pe lângă acestea, trupa a primit premiul întâi la Festivalul de jazz RCK PRO din Kołobrzeg, Polonia.

Marcin Pater

Pater și-a început pregătirea muzicală sub îndrumarea marelui vibrafonist Bernard Maseli. A studiat apoi timp de 5 luni la Conservatorul Regal din Haga, Olanda, cu faimosul vibrafonist slovac Miro Herak. Și în prezent Pater participă frecvent la festivaluri și ateliere de muzică, după ce, de la o vârstă fragedă, a câștigat diverse premii la numeroase concursuri muzicale.
În anul 2015 a fost finalist al prestigiosului Concurs de improvizație organizat de Facultatea de Jazz și Muzică Populară din cadrul Academiei de Muzică Karol Szymanowski din Katowice, Polonia. În 2016 a câștigat premiul întâi la Concursul internațional de vibrafon din cadrul Festivalului internațional de percuție.

În 2017, a fost premiat din nou în cadrul Concursul Internațional de Improvizație, organizat de facultatea pe care a absolvit-o. A câștigat, de asemenea, premiul întâi la concursul instrumentaliștilor și vocaliștilor de jazz „O Złotą Basztę”, din cadrul Festivalului Jazz Baszta, și premiul al doilea la Concursul internațional de vibrafon, secțiunea „Vibrafonul în muzica de jazz”, din cadrul festivalului Days of Percussion (Zilele percuției) de la Montesilvano, Italia. Nu în ultimul rând, Pater a câștigat premiul al doilea la concursul internațional de improvizație de jazz „Nowa Nadzieja Jazzu” din cadrul festivalului Novum Jazz de la Łomża, Polonia.

Trupa, la rândul său, a câștigat premiul întâi la Concursul formațiilor de jazz din cadrul Festivalului de Jazz RCK PRO. De asemenea, a primit nu doar premiul întâi, ci și premiul pentru cea mai bună compoziție la Festivalul de Jazz de la Sibiu. La finalul anului 2018, trupa a câștigat Marele Premiu la un alt concurs de jazz renumit atât în Polonia, cât și în restul Europei – Jazz Juniors.

Adam Wajdzik

Adam Wajdzik, baterist polonez, studiază în prezent tobe jazz la Academia de Muzică din Wroclaw, Polonia. Muzician foarte versatil, a câștigat numeroase premii la concursuri de jazz și rock din Polonia. Adam este de asemenea membru al cvartetului Follow Dices, care a fost distins în anul 2018 cu premiul „Cea mai bună trupă” de către portalul polonez de jazz Jazz Press.

Mateusz Szewczyk

Szewczyk lucrează sub îndrumarea atentă a faimosului basist polonez Adam Kowalewski. Printre realizările sale cele mai importante se numără participarea la numeroase importante festivaluri, concursuri și ateliere de muzică, atât în Polonia, cât și în străinătate. În cadrul acestora a câștigat numeroase premii, printre care Marele premiu al Festivalului de Jazz Crocus, premiul al doilea la concursul Hitch on Music, din Cracovia, Polonia, premiul întâi la Concursul național de contrabas din Czary, Polonia, precum și un premiu individual la Festivalul de Jazz de la Sibiu, România.

În plus, Szewczyk a înregistrat trei albume alături de trupele Early Birds, Vibe Quartet și Mów. La ora actuală, contribuie la o serie întreagă de proiecte desfășurate în locuri precum Sala Filarmonicii din Bishkek, Sala de Concerte NOSPR din Katowice, Polonia, Centrul de Conferințe ICE din Cracovia și multe altele. Una dintre trăsăturile de bază ale muzicianului este o curiozitate aparte față de lume și viață, curiozitate care îl determină să exploreze noi dimensiuni muzicale.

Concert realizat cu sprijinul Institutului Polonez.

Marcin Pater – vibrafon / compozitor

Mateusz Szewczyk – contrabas

Adam Wajdzik – tobe

Follow and Share

JAzZ a second

0