Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Title image

Broes

Details

Time: May 16, 2019 7:00 PM
Location: Mango - The Bar
Event Type: Sibiu Jazz 2019
Organized By: Sibiu Jazz Festival

About Tour

Broes este un cvintet originar din orașul belgian Ghent. În cei aproape nouă ani de existență, formația Broes a explorat numeroase direcții în muzica folk și se poate lăuda cu un CV impresionant.

Membrii formației își compun singuri piesele, iar stilul lor este influențat de cel al unor muzicieni precum Avishai Cohen, Dites 34, John Zorn, Jean-Louis Matinier și mulți alții. Cartea de vizită a formației Broes o reprezintă o muzică dansantă, energică și antrenantă, care lasă loc pentru improvizații. Cei cinci și-au început cariera ca muzicieni de formație clasică și interpreți de folk tradițional, iar de jazz și de world music s-au apropiat mai târziu, după ce absolvirea Conservatorului. Combinația unică dintre sunetul viorii și al acordeonului le amintește ascultătorilor că influențele populare nu sunt niciodată departe. Dacă la acestea adăugăm acordurile de chitară, bas și tobe, se relevă o muzică expresivă, care oferă o mulțime de posibilități de alegere.

Virtuozitatea, improvizațiile, peisajul sonor și sonoritățile funky ajută muzica trupei Broes să iasă în evidență. Dat fiind faptul că membrilor trupei le place foarte mult să călătorească, să învețe lucruri noi și să abordeze genuri muzicale din întreaga lume, în compozițiile lor se regăsesc și influențe balcanice și latino.

În primăvara anului 2015, trupa și-a lansat albumul de debut, „Route Du Soleil”. În anul în care trupa s-a lansat, a primit premiul pentru „Cel mai bun debut al anului” din partea site-ul de internet Folkroddels. În 2013, trupa a fost desemnată câștigătoare a festivalului Dranouterrally, cel mai mare festival de muzică folk din Belgia. Doi ani la rând trupa a realizat turnee în China și a ajuns chiar și la Festivalul internațional de folclor din Belarus. Primul turneu în China (2013) a fost unul restrâns, care a inclus doar trei concerte la Nanjing. În schimb, în anul următor, formația a susținut 10 concerte în China în cadrul a patru festivaluri internaționale de jazz și world music, din Hong Kong până la Beijing. Trupa a concertat și în cadrul Convenției Europene de la Strasbourg din 2014.
Concert realizat cu sprijinul Flanders State of the Art.

Anouk Sanczuk – violin

Elke De Meester – accordion

Florian De Schepper – guitar

Simon Raman – drums

Follow and Share

JAzZ a second

0