Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

SHALOSH

Shalosh este un trio instrumental, demn reprezentant al noii generații de trupe de jazz multidisciplinare, care reușesc să facă să rezoneze diverse categorii de public, atât iubitori de jazz, cât și amatori de alte genuri muzicale.

Muzica interpretată de trupa Shalosh este frustă, acustică și progresivă, greu de încadrat din punct de vedere stilistic și la fel de greu de definit.

În ciuda formatului clasic de trio de jazz (pian, bas și tobe) și a rădăcinilor adânci ale membrilor trupei în jazz și improvizație, formația Shalosh își croiește propriul drum și creează o sinteză unică și fascinantă de genuri extrem de variate, de la muzica rock la cea clasică, electronică, muzica din Africa și din Orientul Mijlociu.

Povestea trupei a început în Ierusalim, unde Matan Assayag (tobe) și Gadi Stern (pian), prieteni din copilărie, au înființat emblematica trupă „Enoma Elish”. După destrămarea trupei, Assayag și Stern și-au continuat colaborarea muzicală între Israel și New York, unde Gadi locuia la acea vreme și unde își găsea inspirația pe scenele jazzistice locale.

La începutul anului 2014, cei doi au decis să înființeze trupa Shalosh și curând l-au cooptat și pe basistul David Michaeli, unul dintre cei mai promițători muzicieni din Israel la ora actuală.

Albumul „Rules of Opression” a fost lăudat de criticii câtorva dintre cele mai importante reviste de jazz din Europa ca fiind unul dintre cele mai bune albume ale anului 2017, iar Unmagi Takoya, unul dintre cei mai importanți oameni de radio din Japonia, a descris albumul ca fiind o adevărată capodoperă.
Membrii trupei Shalosh și-au propus să creeze o muzică accesibilă, dar și sofisticată în același timp, reușind să păstreze cu mare aplomb un echilibru între încercarea de a-și oferi mereu provocări ca muzicieni și artiști și aceea de a se adresa unui public cât mai larg. Ei își doresc să elimine distanța pe care o poate impune muzica intelectuală.

Trupa aduce ceva complet nou pe scena contemporană de jazz, și anume faptul că nu are un singur lider, ci toți trei membri au statut egal. Astfel, muzica lor este produsul artistic al unei colaborări de pe poziții egale și nu este afectată de niciun fel de orgolii. Piesele trupei sunt emoționante și fruste și reprezintă reacția membrilor ei la provocările junglei urbane.

Concert realizat cu sprijinul Ambasadei Statului Israel.

  • Gadi Stern – pian
  • Matan Assayag – tobe
  • David Michaeli – contrabas

Detalii Eveniment

May 18, 2019

7:00 pm

Piata Mare, Sibiu

Follow Me:

JAzZ a second

0