Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

SERGIO DE LOPE

Sergio de Lope, flautist și saxofonist de flamenco jazz, s-a născut în 1985 la Priego de Córdoba (Spania). Și-a început studiile muzicale la saxofon la vârsta de 8 ani, dar la vârsta de 16 ani a decis să învețe singur să cânte la flaut, pentru a putea cânta muzică flamenco. Mai târziu a absolvit Conservatorul Superior din Córdoba, specializarea Flamencologie („Flamencología”, în limba spaniolă).

În 2017, a primit premiul „Filon Minero”, premiul I pentru cel mai bun muzician de flamenco, la cea de-a 57-a ediție a Festivalului Internațional Canta de las Minas organizat în orașul La Unión din regiunea Murcia.

De asemenea, Sergio de Lope a primit titlul de cel mai bun tânăr talent mediteraneean în cadrul proiectului Medinea (Incubatorul Mediteranean al Tinerelor Talente), organizat de Colegiul de Muzică Berklee, Festivalul d’Aix en Provence și Casa Árabe.

În decembrie 2015 și-a lansat primul album, intitulat „A Night in Utrera” („O noapte în Utrera”) și a pornit într-un turneu de peste 50 de concerte, dintre care cel mai important a fost cel susținut în cadrul celei de-a nouăsprezecea Bienale de flamenco de la Sevilla.

Într-adevăr, muzica poate fi privită ca memoria lumii, și exact asta reprezintă muzica flamenco pentru andaluzi. Cu „Ser de Luz” („Ființă din lumină”), Sergio de Lope trezește la viață forța muzicii flamenco și impactul său asupra ascultătorilor. Imaginați-vă că timpul dispare, că nu există decât momentul de față. Bucurați-vă de viață și de clipă. Provocați-vă simțurile și lăsați muzica să vă curgă prin vene.

„Ser de Luz” ne trimite cu gândul la vibrații pozitive și la marii maeștri ai stilului flamenco, de la care am avut atât de multe de învățat și care au păstrat moștenirea atâtor generații născute din lumină.
Arta ne umanizează, iar muzica flamenco ne eliberează! „Ser de Luz” vă va emoționa și vă va oferi o altă perspectivă asupra vieții.

Concert realizat cu sprijinul Instituto Cervantes.

Concert realizat cu sprijinul Institutului Polonez.

  • Sergio de Lope – flaut și saxofon
  • Ildefonso Aroca Moreno – pian
  • David Caro – chitară flamenco
  • JuanFe Pérez – chitară bas electrică
  • Javier Rabadán – percuție

Detalii Eveniment

May 17, 2019

9:00 pm

Piata Mare, Sibiu

Follow Me:

JAzZ a second

0