Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

JEFF HERR CORPORATION

Jeff Herr Corporation este un trio de jazz luxemburghez înființat în anul 2003 de către bateristul și compozitorul Jeff Herr. În anul 2005 trupa a lansat primul album, „Modern Times“, urmat în 2007 de un al doilea album, intitulat „Conspiracy!“.

Majoritatea pieselor sunt compuse de liderul trupei și se încadrează în mare parte în genul de jazz cel mai cunoscut și apreciat de public. Sunt melodii ușoare și ritmate, susținute în principal de vibrafon, instrumentul la care cântă liderul trupei. Vibrafonul aduce un sound original, care conferă unicitate trupei.

În 2013, componența trupei s-a modificat, trecând de la patru membri la trei. În noua componență, trupa surprinde prin talentul său și prin faptul că este un trio liniar, care nu are nevoie de un instrument armonic. Jeff Herr la tobe, Maxime Bender la saxofon și Laurent Payfert la contrabas formează un trio extrem de energic și competent, al cărui repertoriu are la bază talentul compozițional al fiecăruia dintre cei trei membri ai săi. Vastul repertoriu al trupei include atât piese bine aranjate și structurate, cât și improvizații libere și fanteziste, dar în special cover-uri inovatoare după piesele unor artiști emblematici, precum David Bowie sau Jimi Hendrix. Abordând un stil pe care membrii trupei îl descriu ca pe „un vintage modern“, trio-ul oscilează între un sound tradițional, acustic, fără elemente moderne precum efecte de clape, sintetizator sau chitară, și compoziții contemporane cu segmente de improvizație care permit muzicienilor să-și demonstreze pe deplin calitățile interpretative. Forța și unitatea trupei rezidă în puternicul impact ritmic al pieselor, care scot în evidență originile muzicii lor: groove-ul.

Albumul „Layer Cake”, lansat în 2014, s-a bucurat deopotrivă de aprecierea publicului și a criticilor de specialitate, atât în Luxemburg, cât și în afara granițelor țării. Numeroasele concerte susținute în țări precum Benelux, Franța, Germania, Marea Britanie, România, Grecia, Japonia, Vietnam, India și Rusia au contribuit la succesul național și internațional al trupei Jeff Herr Corporation. În 2015, formația a câștigat premiul Export Artist of the Year (al Organizației Music:LX), la secțiunea Jazz.

Jeff Herr

Jeff Herr s-a născut în Luxemburg în anul 1980 și și-a început studiile muzicale în 1991 la Conservatorul din Luxemburg, unde a studiat solfegiu, percuție clasică, percuție latino, tobe, armonie și pian. În 2001, a absolvit cursurile de solfegiu (cu diplomă Premier Prix) și de tobe (cu diplomă Premier Prix și Prix Supérieur). Începând cu anul 2001, a studiat muzica de jazz la Conservatorul din Maastricht, secția jazz și pop, cu specializarea principală în tobe. Pe lângă cursurile de muzică, a urmat și cursuri de pedagogie și metodică, pentru a putea obține o diplomă de profesor de percuție. A absolvit cu succes în 2005, după care, până în 2008, a urmat un program de studii postuniversitare. Herr a studiat cu Guy Frisch, Al Ginter, Rainer Kind, Ron Van Stratum, Arnoud Gerritse, Jamal Thomas și Oliver Strauch, și a participat la cursuri avansate (de tip masterclass) cu Nippy Noya, Changuito, Phil Maturano și mulți alții.
Din 2001 până astăzi, Jeff Herr a susținut concerte alături de diverse trupe și muzicieni. În 2005, s-a alăturat trupei de soul și R’n’B Funky P, care lansase câteva hituri de mare succes și alături de care a lansat cel mai recent album al trupei, “Funk’d Up”, în anul 2012.

Maxime Bender

Saxofonistul Maxime Bender aparține noii generații de tineri interpreți de jazz luxemburghezi, care se îndepărtează cumva de jazzul tradițional și își găsesc sursa de inspirație în diverse alte genuri muzicale.

Laurent Payfert

Basistul și compozitorul francez Laurent Payfert a studiat muzica clasică la Conservatorul din Metz. A concertat ca basist alături de diverse trupe de rock și funk, iar spre sfârșitul anilor ‘80 s-a reorientat spre jazz și improvizație.

Concert realizat cu sprijinul Music LX – Luxembourg Export Office.

  • Jeff Herr – tobe
  • Maxime Bender – saxofon
  • Laurent Payfert – contrabas

Detalii Eveniment

May 17, 2019

7:00 pm

Piata Mare, Sibiu

Follow Me:

JAzZ a second

0