Sibiu Jazz Festival 2023

Sept. 18 2023

7:00 pm

Sala Thalia, Sibiu

Damian Draghici

Damian Draghici va interpreta piese vechi lautaresti intr-un set up inedit. 

Meditatii lautaresti reprezinta focul si ardoarea muzicii traditionale lautaresti, dar este  atinsa in acelasi timp de radacina meditativa si transcendenta a intelepciunii arhaice din muzica veche. 

“Nu stiu daca aici cant cu vocea, soptesc, plang sau urlu. Dar asta este ceea ce simt in sufletul meu, transmis de neamul meu. 

In adancul inimii mele exista aceasta chemare a sangelui, iar calitatea muzicii acumulata din experientele mele din ultimii 50 de ani nu se datoreaza studiilor sau cunostintelor tehnice, ci istoriei traite de neamul meu, de mine, de sufletul meu si de amintirea tuturor emotiilor si trairilor din viata mea..” (Damian Draghici)

Muzica lui Damian Draghici poarta virtutea arhaica a apropierii de suflet. Transmite emotia fermecatoare a starilor de joc. Iti trezeste mintea, iti bucura sufletul si iti deschide inima.

Damian urmeaza datina de familie a muzicii lautaresti, a carei mostenire dateaza de 7 generatii si isi incepe cariera muzicala la 3 ani. Studiaza tambalul, pianul, toba, basul si alte instrumente. La 10 ani, viata lui Damian ia o intorsatura catre rasarit. Bunicul sau ii pune in mana ceva care-i va consacra viata: naiul. Instrument cu puterea de a aprinde inimi si de a trezi minti.

Damian este artist invitat pe albumul “Winter Solstice”, premiat cu Grammy. 

Damian Draghic – voce

Mugur Borcea – vioara

 Pancirel Constandache – trompeta

 Ciprian Parghel – bass

Peter Perantz – clape

Claudiu Purcarin – tobe

Sorin Romanescu si Cristina Stroe – invitati speciali