Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Sibiu Jazz Festival/Noutati /Ploiesti Jazz Festival

Blog

Ploiesti-Jazz-Festival-invitation

Ploiesti Jazz Festival

Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești vă invită sâmbătă, 16 noiembrie 2019, de la orele 18:00, la Conferinţa Naţională “50ROJAZZ”, ce marchează împlinirea unei jumătăţi de secol de la organizarea primului festival de jazz din România.

Evenimentul marchează uriașa contribuţie a ploieștenilor pentru muzica românească și își propune să aducă în conștiinţa publică rolul oamenilor și a devotamentului faţă de o cauză, de data aceasta dragostea pentru muzica de jazz.

Conferinţa “50ROJAZZ” este o manifestare care va aduce împreună promotori, comentatori, directori de festivaluri și instituţii, artiști și instrumentiști, oameni care au performat și continuă să o facă de mai bine de cincizeci de ani, autori de cărţi și emisiuni radio și TV de specialitate, dar și elevi și studenţi ai secţiilor de jazz din instituţiile de învăţământ din România și nu în ultimul rând, iubitori de muzică.

De la orele 20:30 va avea loc și un concert susţinut de Ploiești Jazz Trio în onoarea tuturor celor care au contribuit la mișcarea de jazz de-a lungul timpului.

“Festivalul Naţional al Formaţiilor de Jazz” (“Ploiești Jazz Festival” de acum) a fost organizat în perioada 4-6 aprilie 1969 în Sala Palatului Culturii și Comitetului pentru Cultură și Artă Ploiești, și este primul eveniment cu muzică americană din România comunistă. El este rodul și continuarea firească a primului club de jazz, ce a fost inaugurat la 18 martie 1968 de profesorul Alexandru “Puiu” Comănescu și Paul “Puiu” Mancaș și avea în componenţă doar 16 membri.

Festivalul s-a repetat la Ploiești între anii 1970-1971 iar din motive de “poluare ideologică”, acesta este mutat, forţat, în anul 1974, la Sibiu, oraș care continuă și azi tradiţia muzicală. Manifestările de jazz s-au întors la Ploiești în 2003 (cu sprijinul Asociaţiei “Jazz Forum 03”), când s-au organizat la Teatrul “Toma Caragiu” concerte sub numele “Jazz Hot Night Summit in Ploiești”, iar din 2006, în colaborare cu Sibiu Jazz Festival, s-au desfășurat sub numele “Ploiești Jazz Festival” până în 2013.

Începând cu anul 2014, “Ploiești Jazz Festival” este organizat de Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești.

Written By: daniel

JAzZ a second

0