Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Sibiu Jazz Festival/Noutati /9 LUCRURI DE FĂCUT LA SIBIU JAZZ FESTIVAL 2019

Blog

9 LUCRURI DE FĂCUT LA SIBIU JAZZ FESTIVAL 2019

Vizitatorii ediției din acest an a Sibiu Jazz Festival se pot bucura de patru zile de concerte cu muzică de cea mai bună calitate, oferite de artiști din 13 țări de pe trei continente. Însă, în afară de muzică, Festivalul și orașul Sibiu au mult mai multe de oferit celor care ajung în această perioadă în oraș. Iată ce puteți face în Sibiu în aceste zile:

  • Vizitați Muzeul Național Brukenthal, aflat chiar în Piața Mare, în imediata apropiere a scenei festivalului. Este unul dintre cele mai importante muzee de artă din România, cu o colecție de tablouri ale unor mari maeștri ai Renașterii, de la Tițian la Cranach și Veronese. Piesa centrală a colecției este fără îndoială „Omul cu tichie albastră”, de Jan van Eyck.
  • Vizitați Muzeul ASTRA, cel mai mare muzeu etnografic în aer liber din România. Este, la propriu, un muzeu viu, unde se cultivă, pe parcele de teren presărate printre case, culturi agricole tradiționale.
  • Admirați centrul Sibiului, începând cu Piața Mare, inima orașului, explorând centrul vechi, Piața Mică, Piața Huet, Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Pasajul Scărilor, Biserica Evanghelică Parohială, Biserica Ursulinelor. O mică provocare: găsiți librăria germană Erasmus din zona parcului Astra, o oază de liniște și verdeață, cu terasă, cărți și o excelentă limonadă.
  • Vizitați Muzeul Farmaciei, veți afla o mulțime de lucruri interesante pe care nu le știați.
  • Pentru amatorii de senzații tari, vizitați turla Bisericii Evanghelice. Se urcă pe o scară metalică, așa că e nevoie de un dram de curaj. Însă priveliștea de sus merită tot efortul. Ca alternativă: Turnul Sfatului, unde se urcă mult mai ușor.
  • Descoperiți oferta gastronomică a zonei de street food din cadrul festivalului! În acest an, în premieră, Sibiu Jazz Festival le oferă vizitatorilor ocazia de a experimenta nu doar rafinamentele muzicii jazz, ci și delicii culinare de pe toate meridianele. Dacă jazzul e ceva care se „gustă”, de ce nu ar fi la fel și întreaga experiență a festivalului? Așadar, vă așteptăm cu 14 standuri cu specific culinar variat, de la burgeri artizanali la delicatese italiene, mexicane și cubaneze, cu bere artizanală, dar și vin spumant și deserturi.
  • Faceți o vizită la Conacul Maria Theresa de la Orlat, pentru a vedea live un Jazz Cafe Concert, sâmbătă 18 mai de la ora 13.00 (un eveniment partener a festivalului).
  • Nu ratați serile de after-party organizate de Sibiu Jazz Festival, care încep la ora 23.00 la Mango The Bar.
  • Urmăriți-ne pe Facebook și pe Instagram!

Written By: daniel

JAzZ a second

0