Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum.

Instagram

Sibiu Jazz Festival/Noutati /Sibiul, capitala jazzului între 16 și 19 mai 2019

Blog

Sibiul, capitala jazzului între 16 și 19 mai 2019

În acest an, Sibiu Jazz Festival 2019 își deschide porțile pe 16 mai, pentru patru zile de muzică și spectacol. În așteptarea semicentenarului, ediția cu numărul 49 îi așteaptă pe iubitorii muzicii cu o serie de concerte susținute de invitați din opt țări de pe trei continente, care abordează o largă paletă de stiluri, de la jazz latino la jazz contemporan.

Ediția 2019 a Sibiu Jazz Festival se derulează sub semnul unui nou concept, ce reunește muzica și spiritul locului. Acest eveniment, care timp de aproape o jumătate de secol a reprezentat o strânsă punte de legătură a Sibiului cu cultura contemporană de pe toate meridianele lumii, își propune astfel să aducă jazzul în fața spectatorilor și, în același timp, să pună în lumină frumusețea orașului ce îl găzduiește de atâtea decenii.

Astfel, în perioada 16-19 mai, inima orașului, Piața Mare, va bate în ritmuri de jazz. Iubitorii muzicii și ai culturii vor avea ocazia de a se bucura de concerte de gypsy jazz (Broes, Belgia, 16 mai), jazz contemporan (Jeff Herr Corporation, Luxemburg, 17 mai), flamenco (Sergio de Lope, Spania, 17 mai), jazz-rock (Shalosh, Israel, 18 mai), soul (Jazzodrom, Austria, 18 mai) și jazz latino (Electrocutango și Conexion Cubana, 19 mai). De asemenea, câștigătorii de anul trecut ai secțiunii competitive, Marcin Pater Trio, sunt prezenți în program cu un concert ce va avea loc în seara de 17 mai.

Cu ediția din acest an, Sibiu Jazz Festival se întoarce către originile jazzului, așa cum era el înțeles acum mai bine de o sută de ani în orașul său natal, New Orleans: ca formă muzicală, dar și pretext de socializare și mod de exprimare a tradițiilor locale. Vizitatorii noștri vor avea astfel ocazia de a descoperi nu doar bogata ofertă culturală a orașului, ci și pe cea culinară, căci Sibiul înseamnă și jazz, și colecția de artă de la Muzeul Brukenthal, și profilul înalt, ca niște trepte ce urcă spre cer, al catedralei evanghelice, și farmecul orașului vechi, și o comunitate vibrantă, diversă și multiculturală, dar și tradițiile locale, inclusiv cele culinare.

Vă așteptăm, așadar, în Piața Mare, între 16 și 19 mai, să ne bucurăm împreună. Jazz feel it!

Written By: daniel